Дейности с ученици

               

       https://www.emaze.com/@ALOOQIFRW/----

 

 Честит ден на Европа!

 На 9 май е денят на Европа, в който ние празнуваме мира, единството и разбирателството между хората и страните. Честит рожден ден, eTwinning!

Ученици и учители от НУ „Св. Софроний Врачански“ отбелязваме празниците с различни дейности. Проведоха се уроци за запознаване със страните от Европейския съюз и езиците в него. Радваме се на съвместни учебни дейности по проектите „Вкусове и аромати“, „Играем, за да учим“ и “ Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването  на ИКТ“ по програма Еразъм+.  На 10 май във видеоконферентна връзка партньорите от България, Испания, Италия, Франция,  Литва и Северна Македония се поздравихме с празника. Плануваме виртуални срещи между ученици и учители, за да се срещнем отново и да продължим да вървим напред към знанието и успехите.

В   НУ „Св. Софроний Врачански“ се празнува и  16-я  рожден ден на Е-twinning с Международно e-Twinning събитие „Пролет в Европа“. Своите послания за единство и щастливо детство учениците обединяват в картини, видеа и стихове. През празничната седмица ще се проведе награждаване на  най- активните участници в конкурс „Пролетни празници „Лазарица“ и „Цветница“, които разказаха за  България пред приятелите от Европа. Нека всички заедно да продължим да пазим и създаваме днешния и утрешния ден за нас и нашите деца! Честит празник на приятелството!
Видеоконферентен европейски урок


На 27 май ученици и учители от НУ „Св. Софроний Врачански“ участваха във Видеоконферентен европейски урок с партньори от Европейския съюз по проект “Развитие на дигиталната компетентност и усъвършенстване използването на ИКТ“ по програма Еразъм+.

Децата от България, Испания, Португалия, Литва и Северна Македония разговаряха на английски и френски език. Участниците разказаха за своя град и своето училище. Всяка страна представи и своя роден език и култура със стихове, песни и танци. В срещата участваха класове, които бяха присъствено в училище, както и деца от Македония, които все още бяха дистанционно. Въпреки, че все още носим маски, поканихме нашите приятели на лятно пътешествие в България.

Очакваме през новата учебна година да се срещнем реално с тях и да учим заедно здрави в реално училище.Европейски ден на езиците 

Европейският ден на езиците се чества всяка година на 26 септември. Това е ден за насърчаване на езиковото обучение и запознаване с културното многообразие в Европа. По този повод много инициативи се организират в седмиците преди и след него. За да отбележат този специален ден, учениците и учителите от НУ „Св. Софроний Врачански“ участващи в Erasmus+ и eTwinning проекти дадоха своите предложения за лого 2021/2022 г. на уебстраницата на Европейския ден на езиците, организираха игри и беседи, направиха постери. През настоящата  2021 г. се навършват 20 години от началото на Европейския ден на езиците. Работливите деца създадоха клип, като добавиха гласа си в пожеланието „Честит рожден ден!“ на толкова езици, колкото изучиха. Избраха картички от любимите си български градове и след като ги надписаха на различни езици, изпратиха писмата на децата от държавите партньори по проектите Erasmus+ и eTwinning.